Rólunk írták :)"

Ide kattintva visszatérhet a honlapra.


• Mint minden anya, én is nagyon féltettem kislányomat, amikor arra került sor, hogy óvodába megyünk. Felesleges volt az aggodalmam, mert az óvónők és dajka nénik kedvessége, figyelmessége, szeretete, az óvoda kellemes légköre, modern berendezése és felszereltsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kislányom néhány nap alatt tökéletesen beilleszkedett. Azóta is imád oda járni, mi is tökéletesen elégedettek vagyunk, hiszen a kötelező foglalkozások mellett számos programot szerveznek óvodán belül és kívül egyaránt (kirándulások, almaszedés, szekerezés, lovasszán, bábszínház, előadókat hívnak meg az oviba). Ezen túl angol, néptánc, zeneovi foglalkozásokat tartanak, különórákra (majorett, torna, sakk) van lehetőség. Mindenkinek őszintén ajánlani tudom az óvodát. (Dr Dobrossyné Körtvélyesi Beatrix )

• Miért szerettük a Gyermekkert Óvodát?
A Gyermekkert Óvodáról akkor hallottunk először, amikor az egyik kedves óvónő kislányom hat hónapos korában mesélt az oviról. Akkor szinte hihetetlennek tűnt, hogy létezik Debrecenben ilyen gyermekközpontú, kis közösségben működő ovi. Majd amikor 3 éves lett Pannika, meggyőződhettünk arról, hogy az ízlésesen berendezett és gazdagon felszerelt csoportszobák igazi mesebirodalmat biztosítanak a gyermekek sokoldalú testi-szellemi- és lelki fejlődéséhez. A játékok, fejlesztő eszközök, az udvari felszerelések mind illeszkednek a 3-7 éves gyermekek életkori sajátosságához, melyek minősége kiváló. De mit sem érne a jól és mutatósan berendezett ovi, ha az ott dolgozó pedagógusok és dajkák nem lennének olyan csodálatos és jól képzett szakemberek, mint a Gyermekkert Óvodában. Pannika, akárcsak ballagó társai, 2006. júniusában sűrű könnyek közt búcsúztak Jutka nénitől, Katika nénitől és az ovi összes dadusától és másik két óvónőjétől. Ma is visszasírjuk a Gyermekkert Óvoda családias, gyermekközpontú, meleg légkörét. Köszönjük szépen a csodálatos és gazdag négy évet! Szeretettel: Reschofskyné Balogh Mária és Reschofsky György

• Olyan óvodát kerestem a gyermekeimnek, ahol a szabad játék önfeledtsége mellett az életkoruknak megfelelő foglalkozásokon, színes programokon vehetnek részt. Úgy tapasztaltam, hogy itt az óvónők mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek testileg-lelkileg megfelelően fejlődjenek, az iskolába készülők biztos alapokat kapjanak. Fontos volt számomra, hogy az otthon érzelmi biztonsága mellett az oviban is családias, gondoskodó légkörre találtunk. Tinédzser lányom és iskolába készülő kisfiam is kifejezetten szerettek oviba járni, és ha otthon ez szóba kerül, mintha az ovi jelképét látnám az arcukon. (Tódorné Nagy Tünde)

• Miért ezt az óvodát választottuk Zoénak?
- Kicsi a közösség ? mindenki ismer mindenkit - Az óvó nénik és a dajka nénik mosolygósak - Az óvoda felszereltsége magas színvonalú - Ügyelnek a tisztaságra és a rendre – Inger gazdag a környezet - Az udvar biztonságos - Magas szakmai színvonalon és hozzáértéssel foglalkoznak a gyerekekkel - Gyakori és sokszínű programok - Megtanítják a gyerekeket az illedelmes viselkedésre és beszédre

• Már második alkalommal, kisebbik gyermekünk számára is a Gyermekkert Óvodát választottuk, mert gyerekcentrikus, jó szellemű, családias ovinak tarjuk. Próbálják minden gyerekből a lehető legtöbbet "kihozni" és megalapozni a kisiskolás éveket.? (Dr SextyPiroska)

• Az óvodában dolgozó szakemberek felkészültsége kiváló. Mind szakmailag, mind emberileg maximálisan elégedett vagyok az óvónőkkel. A gyerekek, köztük az én lányom is, nagyon motiváltak, szívesen vesznek részt a foglalkozásokon, sokat dicsérik őket. A torna, a néptánc, a bábozás, az ünnepségekre való felkészülés, mind-mind fontos események a lányom életében, így a családunk is kicsit ?benne él? az óvodában. Mindennapi élménybeszámolókból, amiket a 4 és fél éves lányunk tart, pontos képet tudunk alkotni az oviban folyó munkáról. Az ő elégedettsége és szűnni nem akaró lelkesedése az óvodája iránt a legmarkánsabb mutatója az óvoda kiváló munkájának. Nagyon örülünk, hogy ide jár a lányunk és a most 2 éves kishúga leghőbb vágya, hogy ő is ebbe az oviba járhasson.? (Seifert Emőke)

• Miért választottuk ezt az óvodát?
Mert számomra fontos volt a családias légkör, az, hogy az óvoda nem zsúfolt, és így ismerős arcokkal találkozunk minden nap. Mert az óvónők szakmailag és emberileg is nagyon megnyerőek. Mert az iskolára való felkészítés erőteljes, és az így kapott visszajelzések is pozitívak. Mert az óvónők mindig a közösség érdekeit nézik, amit néha nagyon nehéz az egyéni érdekekkel szembehelyezni. Na, és nem utolsó sorban azért, mert az ismerősöktől és a barátoktól mindig csak jó híreket hallottunk, és azt megtapasztalva a testvérrel folytatjuk a már megkezdett óvodai éveket. (Pala Sándorné)

• Hogyan találtam óvodát?
Tapasztaltam, utána kell járni a dolgoknak. Így, mikor kisebbik gyermekem óvodába ment, körbejártam a város óvodáit. Miért volt erre szükség? Fiamnál tapasztaltam: egy rossz óvoda, rossz iskolaválasztás kihat a gyerek egész életére. Ezt a hibát akartam kiküszöbölni. Mondhatják, persze van pénze alapítványi óvodába járatni, de ha kiszámoljuk, nincs ez sokkal többe, mint az állami óvodák, és mekkora a különbség, de még mekkora! Szeretetteljes, családias légkör fogadja a gyerekeket minden nap. Külön foglalkozások, fejlesztések, játékos, logikát erősítő feladatok sokasága, utazások kirándulások, bábszínházi előadások és rengeteg játék, mese, szórakozás. A gyerekek tiszták, ápoltak, gondozottak, igen figyelmesek egymásra, egy igazi közösség, amelyben az óvónők igen nagy szerepet vállalnak magukra. Szakmailag felkészültek, türelmesek, kitartóak, és mindenkor a gyerek van a figyelmük középpontjában. Ez a kicsivel több befektetés már megtérült, a gyermekem jól érzi magát, örömmel megy oviba. Imádja az óvó néniket és szereti a társait. A gyerekek tudása pedig magasabb szintű, mint a hasonló korú gyerekeké. Hát ezért választottam én a Gyermekkert Óvodát, és mondhatom, csak ajánlani tudom minden kedves szülőnek, aki biztonságban, jó környezeten akarja tudni gyermekét! (Szilágyi Ervinné)

• A Gyermekkert Óvodában eltöltött három évünk mesés volt. Nyugodt, szeretetteljes légkörben, életre szóló élményekhez jutottak a gyerekek. Változatos programok színesítették a színvonalas tanulási folyamatokat. A szakmailag felkészült óvónők és dajkák támogatása és gondoskodása jellemezte a mindennapokat. Ha most kellene óvodát választanom, újra a Gyermekkert Óvodát választanám! /Czédli Herta/