"Tavaszi szél vizet árast.."... tovább...

Bejegyzés ideje:

TANÉVEKRE A BEÍRATKOZÁS FOLYAMATOS!

VÁRJUK SZERETETTEL A GYEREKEKET.
FÉRŐHELYEK SZÁMÁRÓL ÉRDEKLŐDNI AZ ÓVODAI TELEFONON ILLETVE EMAIL-BEN LEHET.
52 / 718-904 30/221-9857 gyermekkert@emel.hu

 

Debrecen legrégebben, 1992. óta működő ALAPITVÁNYI ÓVODÁJA a Gyermekkert Óvoda.
  
HOL?
Óvodánk a nagyerdőhöz közel található, forgalmas úttól távol, tiszta levegőn.
- Az óvodánk épülete földszintes amelyben az esztétikusan berendezett csoportszobák mellett külön fejlesztő szoba, alvószoba és tornaterem és szülők részére kialakított társalgó is található.
- Udvarunk árnyékos, a teljes udvar a gyerekek szabad mozgására szolgál. Az udvaron egyedi tervezésű fa játékok mellett homokozók és szánkódomb biztosítja a változatos lehetőséget a mozgásfejlődésre.
- Az óvoda előtt sok autó parkolására van lehetőség.
   
HOGYAN?
Hisszük, hogy nem az „életre nevelünk, hanem élünk' és nem csak az a fontos, hogy mit, hanem az is, hogy hogyan.
- Családias légkörben két csoportban, tágas térben szoros érzelmi kapcsolatban.
- Saját Nevelési Programmal, amelynek kiemelt területei az érzelmi nevelés, a mozgásfejlesztés  amelyek az összes nevelési területet áthatják.
- Számunkra a nevelés legoptimálisabb színtere a játék, amelyhez szervesen kapcsolódik a tanulási folyamat, az egyéni differenciált képességfejlesztés, figyelve a gyermek saját érési ütemére.
- A gyerekek tapasztalatot szereznek és megismerkednek a külső világ természeti és matematikai jelenségeivel.
- Mozgásuk fejlődik: változatos testi nevelés során, tartásjavító tornán,gyermek jógán   zenés játékos tornán.
- Művészeti nevelés keretében: ismerkednek énekes játékokkal, néptánccal, néphagyományokkal, zeneóvodai foglalkozáson vesznek részt. Minden nap lehetőségük van ismerkedni változatos kézműves tevékenységekkel (pl. festés, varrás, szövés, agyagozás stb..)
- Anyanyelvi nevelés: keretében mindennap hallgatnak mesét, szervezünk számukra báb- dráma játék foglalkozásokat. Kiemelten fontos a kommunikáció és a metakommunikáció.

Angol nyelvet játékos formában ismerik meg.célunk az angol nyelv megszerettetése.

HAGYOMÁNYAINK:

Őszi, téli, tavaszi 'Gyermekkertes napok' keretében sokat kirándulunk, színész és népművész vendégeket hívunk, változatos programokat szervezünk. Családdokkal közösen, Családi napot,sport napot, és Évzáró-ballagó ünnepet szervezünk, amelyekkel célunk a családias jelleg erősítése a gyermek és felnőtt közösség baráti együttléte.


Az óvoda előtörténete:

A Gyermekkert Alapítványi Óvoda 1992. szept. 15-én kezdte meg a működését. Az óvoda fenntartója a Gyermekkert Személyiségfejlesztő Óvoda Alapítvány, amelyet a volt és leendő óvodásaink szülei alapítottak, megteremtve a lehetőséget arra, hogy Debrecenben is kielégíthetők legyenek azok a szülői igények, amelyek egy alternatív fenntartású intézményben látják biztosítva gyerekeik komplex fejlődését.
Az 1992 óta eltelt  évek alatt az óvodát fokozatosan felújítottuk és ma már egy nagyon szép, vidám hangulatos környezetben dolgozhatunk és nevelhetjük a gyerekeket.

Az óvodában, két csoportszobában 20-25 gyerek/csoport elhelyezésére nyílik lehetőség, de kiválóan segíti munkánkat a két csoportszoba mellett kialakított pihenő-foglalkoztató szoba és a tornaterem.A csoportszobákban só-levegő készülékek biztosítják az egészséges levegőt a nap minden percében. Az alvó szobában egy nagyteljesítményű,a legmodernebb technikát felvonultató levegötisztító berendezés működik.

A helyiségek légkondícionáltak.

   
A gyermekek egészséges étkezését a Hadúsági Étterem "gödör" biztosítja.

A gyerekek minden nap friss gyümölcsöt is kapnak

Az udvarunkon természetes anyagokból, fából készült játékok, és szánkódomb szolgálja a gyerekek mindennapos szabad mozgását. A dombról dombcsúszdán csúszhatnak le a gyerekek.A párásító kapu a nyári melegben hűsít.

Óvodánkra jellemző, hogy tágas (csaknem 400 négyzetméternyi területen) kevés,  gyermeket nevelünk. Fontosnak tartjuk a tágas környezetet, hogy lehetőség nyíljon a változatos tevékenységek szervezésére.
Tapasztalataink igazolják, hogy az óvodás korosztály alapvető igénye, hogy közösségben nevelkedjen, de a zsúfoltság, a zaj kedvezőtlenül hat személyiségük fejlődésére. Óvodánk eltér más nagyobb intézményektől, hiszen a családias, a baráti légkör dominanciája érvényesül. 
Az egész közösség szeretetteljes légkörben él, nyitott, mindenki bátran kommunikálhat egymással.

Intézményünket nem kívánjuk bővíteni,szeretnénk megőrizni ezt a miliőt és fenntartani a barátságos, szeretetteljes légkört, az egymást jól ismerő közösséget.

-    Az óvodánkból kikerülő gyerekek örömmel emlékeznek az eltelt óvodai évekre és magas neveltségi szintet érnnek el . Az iskolákban jól teljesítenek,sikeresek.